Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop is in de afgelopen tijd erg populair geworden. Wist jij namelijk dat een gezin van 4 personen ongeveer 191.000 liter water per jaar verbruikt? Gemiddeld verbruikt een gezin 204 liter water tijdens het douchen. Dat betekent dat er 70.000 liter water zo in je douche putje verdwijnt. Dit geldt voor een gemiddeld gezin. Jouw dochter met haar lange haren, jouw zoon die een eeuw onder douche lijkt te staan en jouw man die denkt dat hij in de finale staat van The Voice Of Holland zijn niet meegenomen in deze berekeningen. Het is niet alleen zonde dat dit water verdwijnt in jouw doucheputje, maar ook nog eens veel geld dat verdwijnt uit jouw portemonnee.

Daarom heeft Boilergigant de waterbesparende oplossing voor jou, namelijk de Comfortsaver set. Nee, dit is geen waterbesparende douche kop, maar met deze set kan jij water besparen én genieten van de comfort van jouw douche. Deze set bestaat namelijk uit een adapter met douchekop. Met deze waterbesparende oplossing bespaar je maar liefst tot 50% extra water, hierdoor bespaar je tot wel 30% aan energie. Dit komt doordat de douche adapter lucht aanzuicht en dit injecteert in het douchewater. Hierdoor worden de waterdruppels zachter en jouw comfort groter. Deze set is dus dé waterbeparende oplossing als jij water wil besparen.

Waarom is een waterbesparende douchekop populair?

Gelukkig wordt iedereen zich steeds meer bewust van het belang van water besparen, maar het kan natuurlijk altijd beter. Veel mensen maken gebruik van een waterbesparende douchekop, wassen met koud water en zetten de verwarming een tandje lager. Er zijn namelijk heel veel redenen waarom het besparen van water zó belangrijk is. De voornaamste reden is natuurlijk het milieu. Wist jij namelijk dat een liter warm water 50 keer zoveel energie kost als een liter koud water? Het kost jouw boiler dus heel veel moeite om al dat warme water, dat jij gebruikt onder de douche, op te warmen. Door minder water te gebruiken, neemt jouw energieverbruik af en hoeft jouw boiler minder overuren te maken. Dit is niet alleen goed voor de CO2-uitstoot, maar brengt ook de rekeningen van energieleveranciers omlaag.

Water besparen met jouw boiler

Wist jij dat je het meeste water verbruikt onder de douche? Ongemerkt stroomt er gemiddeld 12 liter water per minuut jouw doucheputje in. Gelukkig hebben wij bij Boilergigant een waterbesparende oplossing voor jouw boiler. Door een doorstroombegrenzer te plaatsen onder de cv-ketel of boiler wordt de hoeveelheid instromend warm water teruggebracht naar 5 liter per minuut. Je kunt je voordeel bijna uitrekenen! De doorstroombegrenzer kan worden aangesloten op jouw boiler ongeacht het type kraan die jij gebruikt. Water besparen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Geld besparen met Boilergigant

Natuurlijk is het belangrijk om te denken aan het milieu wanneer wij water verbruiken. Maar stiekem vinden wij onze eigen portemonnee ook erg belangrijk als het draait om waterbesparing. Wist jij dat een gezin gemiddeld € 377,- per jaar besteedt aan water en energie onder de douche met een cv-ketel. Een boiler verbruikt zelfs meer dan € 600,- aan water en energie. De douche is dus de reden waarom jouw water- en energierekeningen blijven stijgen. Door gebruik te maken van onze waterbesparende douche kop kan je tot wel 50% in water kosten besparen. Water besparen is daarom niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.